SÅDAN OPRETTES EN FUGLEVENLIG HAVE

Kan du også nyde behageligt kvidrende, farverige fugle i din have?
Meget godt, for fugle er bestemt værd at tiltrække til din have.

Det har sandsynligvis ikke undgået din opmærksomhed, at mange haver er blevet påvirket af buksbomøl i de senere år, og at der er mange egetræsveje, hvor egens processionære larve lever. Bryster kan lide at spise eg processionære larver og undertiden også larverne på buksbomøl. De er naturlige fjender for disse skadedyr.

Ud over den hygge, de bringer dig, er der derfor en anden god grund til at arrangere din have på en sådan måde, at fuglene har det godt. Skadedyrskontrol!

Fugle kan lide det, når de har mad, sikkerhed, rede og skjulesteder og en varieret beplantning.

Let at sige, men hvordan indser du det i din egen have?

Med tipene i denne blog kan du også gøre din have til et fugleparadis.

GRØN AFSNIT
Hvis du har et hegn eller en bar mur, vil fuglene takke dig, hvis du dyrker krybdyr mod det. Klatreplanter giver mad i form af bær og insekter, de giver ly, og det er et dejligt sted at bygge en rede. Gode ​​klatreplanter er for eksempel klematis, humle, vedbend, vinterjasmin (blomstrer om vinteren).

Har du ikke et hegn, men en hæk af for eksempel Hornbeam, Field Maple, Privet? Så er det endnu mere behageligt for fugle.

TRÆER SOM ET ‘HIGHLIGHT’
Træer giver udsigt, mad, sikkerhed og et sted at bygge en rede.
En tilgangsvej oprettes ofte fra et træ til for eksempel en fodringshylde, redekasse eller vandelement. Ekstremt sjovt at se.
Egnede træer til små haver er for eksempel Rowan Tree, Currant Tree eller Apple Tree.

LAG I HAVEN
Ved at oprette grænserne på en sådan måde, at der er variation i højden, skabes en attraktiv have for fugle. Der er så plads nok til at gemme sig og kigge efter mad. En masse variation i plantetyperne tiltrækker insekter. Og de er et velsmagende måltid for mange fugle. Brug buske og stauder til at skabe en naturlig lagdeling i grænsen og brug forskellige sorter. Så det er rart at variere.

Fordelen ved denne plantning er, at den også er meget god for bier, sommerfugle og alle mulige gavnlige insekter. Så vind-vind. For den størst mulige effekt skal du sikre den længst mulige blomstringstid i dine grænser.

Egnede buske er for eksempel Dogwood, Elegantier, Gelderse Rose. Stauder, der er gode at bruge, er for eksempel Lady’s Mantle, Yarrow, Viper Root, Zene, Vervain og mange flere arter.

VAND
Vand er vigtigt for fugle at kunne drikke, men også for et dejligt bad. Et smukt syn, er det ikke, når du ser plaske fugle i et fuglebad på havebordet? Eller hvis det er alt liv i din havedam?
Vær opmærksom på dybden. Fugle bader ikke i vand, der er for dybt. Sørg for, at et fuglebad ikke er dybere end 3-5 cm.

Forresten, hvis det er en meget tør sommer, vil ikke kun fugle være taknemmelige for et fuglebad. Bier har også brug for meget vand. Når det er tørt, kan du lægge en klump mos i fuglebadet til bierne. Det forhindrer dem i at drukne.

Hvis du har en dam, er det vigtigt at gøre mindst en del af kanten lavvandet. Frøer kan også lide det. De kan heller ikke flygte godt fra en hævet kant, hvilket kan få dem til at drukne.

FODERFUGLE
Hvis du fodrer ordentligt, kan du fodre yderligere hele året. Det er dog vigtigt at tilbyde det rigtige foder i den rigtige sæson.

Om foråret har fugle brug for protein og calcium for at lægge æg og opdrætte reder. Normalt får de alt hvad de har brug for fra f.eks. Insekter. Men hvis det regner og blæser meget hårdt et par dage i træk, kan de finde meget mindre insekter. Du kan derefter fodre fuglene med melorme og med godt kogte og mosede æggeskaller.

Om sommeren har fugle brug for meget protein for at komme igennem multen godt. Du kan også fodre med melorm om sommeren.

Om efteråret kan du tilføje fede kugler og jordnødder.

Om vinteren har fugle brug for en masse energi for at holde varmen. Tilskud med fede kugler og jordnødder hjælper fuglene. Hvis du køber fedtkugler i butikken, er de ofte i et plastnet. Nogle gange bliver fugle viklet ind i det. For at forhindre dette kan du fjerne fedtkuglerne fra nettet og lægge dem i en piskeris, som du hænger i haven. Ser også godt ud!

Du kan se, hvordan du nemt og hurtigt kan lave fede bolde selv i denne DIY-video. DIY fedtkugle at lave

REDEKASSER
For permanent at tiltrække fuglene til din have kan du hænge redekasser. Der er næsten en anden redekasse til alle slags fugle. Bemærk størrelsen på indgangsåbningen. Dette bestemmer, hvilke fugletyper der kan bo i din reden. Hvis kassen hænger om efteråret, kan fuglene allerede kigge og overnatte i reden.
Nestkassen skal hænges et stille og sikkert sted. Ikke tilgængelig for katte. Desuden skal reden ikke være i den skarpe sol, og vinden bør ikke være direkte på den. Det er bedst at placere det i nordøstlig retning. Hvis det ikke virker, skal du i det mindste prøve at skjule kabinettet og hænge det ud af solen.
Hvis skabet er optaget, kan du tømme skabet i oktober og skylle det med varmt vand. Sæbe er ikke nødvendig.

EN LAVEN GARDENER
En doven gartner er ideel til en fuglevenlig have. er du velkommen til at efterlade et rodet hjørne. Afskær ikke alle brugte planter til vinteren. På den måde findes der stadig frø i haven. Derudover er det alle vinterpletter at finde alle slags nyttige insekter i en have, der ikke er så ryddelig til vinteren, og fuglene finder et velsmagende insektmel eller ormemåltid i din have …

På denne måde skaber du et sundt system af planter, jordliv, insektliv og fugle.

Fantastisk er det ikke?

Leave a Reply

Your email address will not be published.